Vad gör en städare? 

Till själva yrket. Det uppenbara och korta svaret är att en takläggare lägger tak. Men är det verkligen så enkelt? Nej, långt ifrån. Att lägga tak innebär dessutom inte att lägga plattor på en villa, det finns många andra saker att ta i beaktning. 

En viktig egenskap för ett bra tak är god isolering och täthet. Det vill säga att det inte kommer kyla igenom på vintrarna eller att regn och snö kan åka igenom taket. Därför är isolering en viktig del av yrket för en takläggare. Att förbereda allt, så att kvaliteten är hög, är oerhört viktigt. 

Samtidigt kan yrket innebära vissa påfrestningar. Den som är höjdrädd bör troligtvis se sig om efter ett annat jobb. Att arbeta som takläggare innebär att man behöver ta sig upp på höga höjder och arbeta där under många timmar per arbetsdag. Höjden kan faktiskt variera, men så högt som ett tak kan vara, där kan du som takläggare befinna dig. Annars är det också bra att veta att arbetet är tungt. Det handlar inte om något vanligt kontorsjobb. Att lyfta tung plåt och andra material är något som är vanligt förekommande inom det här yrket.